Contact

Organisatie: Stichting NoaberMuziek
Email:
Postadres: Zwarteland 2, 7482 DA, Haaksbergen
Tanja Lammers is in 2018 begonnen als een van de twee initiators van de voorloper van dit huiskamerfestival. In 2019 is ze als coördinator en aanjager van een enthousiast team begonnen met NoaberMuziek, het Haaksbergse festival.
Tanja is getrouwd met Rob en moeder van dochter Anna. Ze werkt als Verhuur Manager in een wereldwijd opererend bedrijf en heeft naast NoaberMuziek nog een aantal andere 'projecten' onder haar hoede.
Zo is ze projectleider van The GAP,  heeft ze een eigen bedrijf, initieert ze het CUP-project (zwerfvuilcollectief), is ze mededirecteur van Hoksebargse Reuring, bestuurslid en stuurgroep-lid van de CCH (Cultuur Coalitie Haaksbergen), kookt graag voor anderen en hier is ze bestuurslid en coördinator van NoaberMuziek. Ze heeft een kloppend hart voor kunst en cultuur en als liefhebber van onder andere muziek zet ze zich graag belangeloos in voor Haaksbergen. Haar motivatie voor NoaberMuziek?
Muziek verbindt - NoaberMuziek schept een band.

“Hoe gaaf is het om te zien dat op de tweede zondag van december mensen met een festivalkrant onder de arm of de website op de mobiele telefoon het dorp en het buitengebied doorkruisen om zo veel mogelijk optredens te kunnen bezoeken. Voor dat gevoel, die sfeer, daarvoor doe ik dit. En om plaatselijke muzikanten een mooi podium te bieden.
Reuring in Hoksebarge!”
Charlotte Wegdam is vanaf 2018 actief bij NoaberMuziek. Enkele jaren daarvoor mocht ze met haar eigen band “de Briljantjus” deelnemen aan een huiskamerfestival in Hengelo. Ze begon te fantaseren over een soortgelijk festival in Haaksbergen en gelukkig zijn er enkele initiatiefnemers geweest die de kwaliteiten en interesses van anderen los wisten te peuteren. O.a. die van Charlotte en dat maakt dat ze nu samen met een team werkt dat gaat voor NoaberMuziek, elkaars kwaliteiten weten te waarderen, anderen een podium willen geven en hier voldoening en plezier uithalen.
"Die items zijn mij op het lijf geschreven: Plannen en organiseren met muziek als bindende factor."
Wat haar verder bezighoudt is haar werk als agoog in een beschermde woonvorm, mountainbiken, muziek maken met het vriendenclubje van 'Band Onbekend' waar gelukkig ook hele leuke optredens uit voortkomen. "Ik heb een relatie met Harry, ook lid van 'Band Onbekend' en hij is als bescheiden maar gedreven muzikant een grote drijfveer voor mij. Ik hou gewoon van leuke dingen organiseren en mensen een blij gevoel geven. De ene keer is het muziek wat verbindt, dan weer is het sport of een tocht uitzetten en anders wel in onze gezellige huiskamer en buitenbar. De komende maanden met ons team volop aan de slag voor NoaberMuziek en we gaan er samen weer een mooi huiskamerfestival van maken. Dat gun ik iedereen."
Gerdie Freriksen is getrouwd met Rien. Samen hebben ze twee zonen, Noah en Aaron. Naast haar werk heeft ze veel (sportieve) hobby's zoals hardlopen, fietsen en bootcampen. Daarnaast heeft ze nog een grote hobby en dat is NoaberMuziek.
"Sinds 2018 ben ik een van de vrijwilligers, vanaf 2019 van Stichting NoaberMuziek Haaksbergen. Iets betekenen voor de medemens en een bijdrage leveren aan de gemeenschap vind ik belangrijk èn fijn om te doen. Daarom staat Noaberschap bij mij hoog in het vaandel en ben ik blij te mogen meehelpen aan het organiseren van diverse mooie jaarlijkse evenementen waar veel mensen, van jong tot oud, gratis van kunnen genieten. Als team zetten we ons onbetaald en vrijwillig in om al die mensen dan een mooie dag te bezorgen. Ook bieden we op die dagen een podium voor nieuwe en bestaande muzikanten/bands."
Haar werkzaamheden bestaan o.a. uit het werven en contacten onderhouden van nieuwe en bestaande huiskamers en sponsoren en het organiseren en presenteren van diverse evenementen. Zo krijgt iedereen bij NoaberMuziek de mogelijkheid om zijn of haar vaardigheden en kennis zo goed mogelijk in te zetten.
"We vullen elkaar prachtig aan en samen streven we naar ons doel: Gastvrij - Betrokken - Gezellig."
Ronnie ten Vregelaar is in 2019 bij de organisatie van NoaberMuziek betrokken geraakt. In het dagelijks leven werkt hij als werkvoorbereider / planner bij Reno Totaalbouw BV in Haaksbergen. Daarnaast is hij al jarenlang bezig met muziek. Als drummer heeft hij o.a. gespeeld bij metalband Endymaeria en tegenwoordig speelt hij drums bij According to Mary en slaptop cajon bij The Sec!

Ook was hij een drijvende kracht achter 'Rocksebarge'. Rocksebarge is in 1999 opgericht ter promotie van bands in Haaksbergen, waarbij de naam een woordspeling is op de Twentse naam Hoksebarge. De voornaamste doelstelling van Rocksebarge was om beginnend talent een kans te geven podiumervaring op te doen, jongeren te inspireren om met muziek bezig te gaan en ze te laten zien dat er mogelijkheden zijn voor beginnende bands.
Ronnies grote kracht bij NoaberMuziek ligt in het organiseren en regelen van de acts, het technische vlak en alles wat daar mee te maken heeft.
Zijn motivatie voor NoaberMuziek? 
"Muziek verbindt, zowel jong als oud. Het maakt niet uit op welk niveau zolang je maar plezier hebt in datgene wat je doet. De intieme sfeer die de huiskamers met zich meebrengen is een groot pluspunt. Het zorgt ervoor dat grenzen worden verlegd en banden worden aangehaald."
Monique Ditzel is getrouwd met Han en moeder van 3 kinderen (Kim, Tara & Bjorn).
Ze werkt als medewerker op een financiële administratie.

Nadat ze in de basisschool leeftijd van de kinderen penningmeester is geweest van de Oudervereniging van de Ariëns school heeft ze een tijd weinig gedaan als vrijwilliger.
In 2021 had ze al besloten zich weer wat meer in te gaan zetten voor vrijwilligerswerk toen ze gevraagd werd voor NoaberMuziek.

"Alhoewel ik zelf al een tijdje niet meer speel (ik heb altijd elektronisch orgel en accordeon gespeeld) is muziek wel een passie van mij. Ook spreekt het me aan om met muziek mensen dichter bij elkaar te brengen.
Vorig jaar ben ik dan ook ingestapt bij NoaberMuziek en ik vind het heerlijk. We zijn een groep enthousiaste mensen, die er vol voor gaan om muziek bij mensen in de huiskamer te brengen."
Ze kan dan ook niet wachten om NoaberMuziek mee te gaan maken. Want muziek in huiskamers brengen is toch wel een prachtige manier om mensen enthousiast te maken en een leuke dag te verzorgen.
Caro Woudstra is sinds 2021 betrokken bij de organisatie van NoaberMuziek. 
De gastvrijheid van Caro samen met het muzikale talent van haar man maken dat ze enkele jaren geleden al meedeed met haar  huiskamer bij NoaberMuziek.
Gezelligheid, verbinding en gastvrijheid horen bij haar manier van leven. Het zijn de belangrijkste elementen die ze tijdens haar vele reizen en contacten met mensen heeft meegenomen en die ze ook van huis uit heeft meegekregen
In het dagelijks leven werkt Caro als maatschappelijk werker bij een organisatie voor mensen met een visuele beperking.

Wellicht kennen jullie haar van de columns uit de weekkrant Rond Haaksbergen of hebben jullie haar wel eens zien vliegen rond Haaksbergen in haar paramotor.
Als organisator in de huiskamercommissie van NoaberMuziek houdt Caro zich bezig met het bezoeken van mensen die hun huiskamer beschikbaar stellen voor een oergezellige muzikale middag in december.
"Ik blijf het altijd bewonderenswaardig vinden hoeveel inwoners hun deuren willen openen voor publiek."
John Waanders is sinds 2024 betrokken bij NoaberMuziek.

"Mijn naam is John Waanders, geboren en getogen in Haaksbergen. Ik ben inmiddels gepensioneerd en naast lezen, wandelen, films kijken, is mijn grote hobby  muziek, zowel luisteren als ook zelf spelen.
Ik speel gitaar, bas en een beetje keyboard en daarnaast zing ik. Het liefst speel ik eigen muziek, het schrijven van muziek en tekst blijft voor mij telkens weer een uitdaging waar ik veel plezier aan beleef.
In de loop van de tijd heb ik in meerdere bandjes gespeeld en momenteel speel ik in de band 30Minutes.
Met deze band heb ik vorig jaar meegedaan aan NoaberMuziek en dat vond ik een geweldige ervaring. Ik kreeg wel een beetje een idee hoeveel werk er in de organisatie van dit evenement gaat zitten en hoe enthousiast de medewerkers zijn. Nu ik dus gepensioneerd ben en van veel vrije tijd kan genieten dacht ik dat ik wellicht als vrijwilliger iets voor NoaberMuziek zou kunnen doen. De komende tijd wil ik mij verdiepen in de diverse werkzaamheden om zo een beeld te krijgen wat voor mij binnen NoaberMuziek het best past. Ik heb er in elk geval heel veel zin in!"
 

Contact

Verzend onderstaand formulier.